dinsdag 3 april 2012

Sofia’s Wereld

Het gezamenlijke project van het Groninger Forum en het Grand Theatre Sofia's Wereld bestaat onder meer uit een toneelstuk, een tentoonstelling, een wandeling door de Folkingestraat, workshops en een expositie van schilderijen door kinderen gemaakt. Sofia's Wereld is zeer geschikt voor  leerlingen groep 7/8  en  brugklasleerlingen. Centraal in Sofia's Wereld staat het Joods-Gronings meisje Sofia Asscher die de Tweede Wereldoorlog overleefde door onder te duiken.

Theatervoorstelling
Over Sofia's onderduiktijd heeft haar dochter een theatervoorstelling gemaakt. Bekijk hier de trailer.

Kosten:  € 3,50 per leerling
(combikorting mogelijk*)

Locatie: 
Grand Theatre Groningen

Doelgroep:
1e en 2e klas middelbare school

Data: 
dinsdag 17 april,  13.30 uur
woensdag 18 april, 11.00 uur en 13.30 uur
donderdag 19 april, 11.00 uur en 13.30 uur

Reserveren:
sofia@groningerforum.nl
Informatie:
Grand Theatre Groningen, Pol Wijnberg
telefoon:050-5039011 of productie@grandtheatregroningen.nl
Kassa: tel: 050-3144644 of  info@grandtheatregroningen.nl

Lesbrief
Om uw leerlingen goed voor te bereiden is er een lesbrief. De lesbrief introduceert Sofia, haar familie, het Gronings-Joodse milieu en behandelt de Holocaust.

Tentoonstelling
Van 16 april t/m 20 mei is in de Synagoge in de Folkingestraat de tentoonstelling te zien.  Centraal staat de moeder van Sofia: kinderboekenschrijfster Clara Asscher-Pinkhoff. Vanaf de synagoge is er een app-route door de voormalig joodse Folkingestraat.

Workshops beeldende kunst
Kunstenares Maria Madelon van Velthoven geeft scholenworkshops. De leerlingen gaan werken met artistieke beperkingen (o.a. een geheimtaal en kleurspreuken). Alle schilderijen worden tentoongesteld in de centrale bibliotheek in Groningen. Van Velthoven komt - samen met illustratrice Pol Wijnberg - op uw school. Duur: een dagdeel,  kosten: 10,- per leerling. Periode: week 10 t/m 13.

Voor alle onderdelen geldt, voor meer informatie en opgave: Sofia@groningerforum.nl

 

Er zijn (nog) geen berichten beschikbaar voor deze periode